Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy körforgalomnyit enyhülhet a dél-pesti dugóhelyzet

2018.10.03. 11:48

Csütörtöktől szakaszosan használható lesz a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő körforgalom.

- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

Csütörtök délutántól szakaszosan adják át az 51101-es jelű mellékúton épülő új körforgalom egyes ágait. Így Szigetszentmiklós és Csepel irányából is ismét felhajthatnak a közlekedők az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalára. Ennek nyomán nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is használhatják az autósok, ha az M0-s autóúton nyugat felé, azaz Győr irányába szeretnének közlekedni.

A forgalom az új csomópont pihenőhelyhez közeli félkörén haladhat majd, Szigetszentmiklós irányából a korábban megszokott módon lehet majd felhajtani az M0-s M1-es felé vezető oldalára, míg a Csepelről érkezők a szigetszentmiklósi körforgalomig elhaladva térhetnek vissza és az épülő csomópont elkészült részén keresztül hajthatnak fel az M0-s Győr felé vezető oldalára.

map

A körforgalom további építéséhez kapcsolódóan csúcsidőszakon kívül, azaz szombaton és vasárnap a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton félpályás jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben.

Az új, "biztonságosabb" csomópont minden ágát október közepétől használhatják az autósok. A körforgalomhoz kapcsolódó további beruházások várhatóan november elejére készülnek el. A kivitelező addig minden korlátozással járó munkát csúcsidőn kívül, hétvégén és éjszaka végez majd.

A Magyar Közút a helyzet enyhülése ellenére továbbra is azt ajánlja, hogy az autósok még indulás előtt tájékozódjanak a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, illetve értelemszerűen nem árt rápillantani a különféle útvonaltervező applikációkra sem.