Egy körforgalomnyit enyhülhet a dél-pesti dugóhelyzet

2018.10.03. 11:48

Csütörtöktől szakaszosan használható lesz a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő körforgalom.

- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

Csütörtök délutántól szakaszosan adják át az 51101-es jelű mellékúton épülő új körforgalom egyes ágait. Így Szigetszentmiklós és Csepel irányából is ismét felhajthatnak a közlekedők az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalára. Ennek nyomán nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is használhatják az autósok, ha az M0-s autóúton nyugat felé, azaz Győr irányába szeretnének közlekedni.

A forgalom az új csomópont pihenőhelyhez közeli félkörén haladhat majd, Szigetszentmiklós irányából a korábban megszokott módon lehet majd felhajtani az M0-s M1-es felé vezető oldalára, míg a Csepelről érkezők a szigetszentmiklósi körforgalomig elhaladva térhetnek vissza és az épülő csomópont elkészült részén keresztül hajthatnak fel az M0-s Győr felé vezető oldalára.

map

A körforgalom további építéséhez kapcsolódóan csúcsidőszakon kívül, azaz szombaton és vasárnap a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton félpályás jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben.

Az új, "biztonságosabb" csomópont minden ágát október közepétől használhatják az autósok. A körforgalomhoz kapcsolódó további beruházások várhatóan november elejére készülnek el. A kivitelező addig minden korlátozással járó munkát csúcsidőn kívül, hétvégén és éjszaka végez majd.

A Magyar Közút a helyzet enyhülése ellenére továbbra is azt ajánlja, hogy az autósok még indulás előtt tájékozódjanak a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, illetve értelemszerűen nem árt rápillantani a különféle útvonaltervező applikációkra sem.