Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Jön a Nemzeti Népegészségügyi Központ októbertől

2018.09.13. 08:17 Módosítva: 2018-09-13 08:39:26

A következő hónaptól ismét önálló hivatalként működik majd az egykori tisztiorvosi hivatal, ami az egészségügyi kormányzat háttérintézményeinek beolvasztásakor veszítette el az önállóságát. 

A Népszava azt írja csütörtöki számában, hogy az Országos Közegészségügyi Intézetet nevezik át Nemzeti Népegészségügyi Központnak októbertől, ide kerül majd át minden olyan egység, amit eddig az Emmi országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára felügyelt.

Az új hivatal közvetlenül a miniszter irányítása alá kerül, és ismét lesz önálló országos tisztifőorvos, az ő munkáját két helyettes fogja segíteni. 

Az intézmény gyakorlatilag a korábbi tisztiorvosi hivatal feladatait látja el, így a hatásköreibe tartozik majd a népegészségügyi programok előkészítése és irányítása, valamint az ellátórendszer szakmai felügyelete.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?