Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Jön a Nemzeti Népegészségügyi Központ októbertől

2018.09.13. 08:17 Módosítva: 2018.09.13. 08:39

A következő hónaptól ismét önálló hivatalként működik majd az egykori tisztiorvosi hivatal, ami az egészségügyi kormányzat háttérintézményeinek beolvasztásakor veszítette el az önállóságát. 

A Népszava azt írja csütörtöki számában, hogy az Országos Közegészségügyi Intézetet nevezik át Nemzeti Népegészségügyi Központnak októbertől, ide kerül majd át minden olyan egység, amit eddig az Emmi országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára felügyelt.

Az új hivatal közvetlenül a miniszter irányítása alá kerül, és ismét lesz önálló országos tisztifőorvos, az ő munkáját két helyettes fogja segíteni. 

Az intézmény gyakorlatilag a korábbi tisztiorvosi hivatal feladatait látja el, így a hatásköreibe tartozik majd a népegészségügyi programok előkészítése és irányítása, valamint az ellátórendszer szakmai felügyelete.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek