Patyi a Magyar Időkben szólta el magát

2018.09.17. 06:25

Patyi András, aki nagyon sajnálta, hogy az NVB megbüntette Orbán Viktort, ezáltal pedig bemutatta a NER emberi oldalát, most interjút adott a Magyar Időknek.

Mint a Kúria önkormányzati tanácsának elnöke.

Sajnos erre a sajnálomos sztorira rá sem kérdezett a lap újságírója, de cserébe legalább sikerült olyan interjút összehoznia Patyival, ami unalmas és alákérdezős is egyszerre, így akik az unalmas és alákérdezős interjúkat szeretik, azok most sem fognak csalódni.

A többieknek inkább összefoglalom, hogy miről szól ez a szövegfolyam:

  • Patyi a Kúria önkormányzati tanácsának elnöki tisztségét viselő bírója lett. A Kúria önkormányzati tanácsa felülvizsgálati tanácsként is működik. Közigazgatási ügyekben jár majd el. 
  • A közigazgatási bíróság szerinte hatékonyan fogja képviselni a közérdeket és a polgárok jogait.
  • "Gyakran felmerült, hogy a külön közigazgatási bíróság indokolatlanul sok pénzbe kerül. Én úgy fogalmaznék, hogy a demokratikus intézményrendszer és a jogállam fenntartása kerül pénzbe." - mondta a közigazgatási bíróságról. 
  • "A valósággal vagy a jogi tényállással sokszor köszönő viszonyban sem voltak ezek a vádak" - reagált arra, hogy az ellenzéki sajtó szerint sokszor a kormánypártok javára hozott döntést az NVB elnökeként.

Az interjú egyetlen érdekes része ez az elszólás. Azt, hogy a valósággal vagy a jogi tényállással sokszor köszönő viszonyban sem voltak a vádak, érdemes egy kicsit ízlelgetni. Ezek szerint volt, amikor igen.  • Hírek
  • Hírek