Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Patyi a Magyar Időkben szólta el magát

2018.09.17. 06:25

Patyi András, aki nagyon sajnálta, hogy az NVB megbüntette Orbán Viktort, ezáltal pedig bemutatta a NER emberi oldalát, most interjút adott a Magyar Időknek.

Mint a Kúria önkormányzati tanácsának elnöke.

Sajnos erre a sajnálomos sztorira rá sem kérdezett a lap újságírója, de cserébe legalább sikerült olyan interjút összehoznia Patyival, ami unalmas és alákérdezős is egyszerre, így akik az unalmas és alákérdezős interjúkat szeretik, azok most sem fognak csalódni.

A többieknek inkább összefoglalom, hogy miről szól ez a szövegfolyam:

  • Patyi a Kúria önkormányzati tanácsának elnöki tisztségét viselő bírója lett. A Kúria önkormányzati tanácsa felülvizsgálati tanácsként is működik. Közigazgatási ügyekben jár majd el. 
  • A közigazgatási bíróság szerinte hatékonyan fogja képviselni a közérdeket és a polgárok jogait.
  • "Gyakran felmerült, hogy a külön közigazgatási bíróság indokolatlanul sok pénzbe kerül. Én úgy fogalmaznék, hogy a demokratikus intézményrendszer és a jogállam fenntartása kerül pénzbe." - mondta a közigazgatási bíróságról. 
  • "A valósággal vagy a jogi tényállással sokszor köszönő viszonyban sem voltak ezek a vádak" - reagált arra, hogy az ellenzéki sajtó szerint sokszor a kormánypártok javára hozott döntést az NVB elnökeként.

Az interjú egyetlen érdekes része ez az elszólás. Azt, hogy a valósággal vagy a jogi tényállással sokszor köszönő viszonyban sem voltak a vádak, érdemes egy kicsit ízlelgetni. Ezek szerint volt, amikor igen.