Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hadházy mától gyűjti az aláírásokat az Európai Ügyészségért

2018.09.20. 09:25

Hadházy Ákos, egykori LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő még nyáron jelentette be, hogy elkezdődött azok regisztrációja , akik szervezőként vagy aláírásgyűjtőként segítenének az egymillió aláírás összegyűjtésében az Európai Ügyészséghez csatlakozásért.

"A kormánytól független ügyészség, a kormánypropagandától független sajtó és a független bíróságok elengedhetetlenek a korrupció ellenes harchoz, hazánk Európai Unióban tartásához. Mint ahogyan ahhoz is, hogy a szervezett lopások miatt felfüggesztett támogatások miatt a válság előbb ideérjen, mint más országokba" - mondta akkor.

O5A2452
Fotó: Ajpek Orsi

Most annak kapcsán adott interjút a Független Hírügynökségnek, hogy mától kezdődik az aláírásgyűjtés. Budapesten a Blaha Lujza téren kezdik meg a gyűjtést, majd hamarosan beindul az országos hálózat is, mondta Hadházy.

A második világháborúban megsemmisített Ausztria felemelkedését szolgáló amerikai Marshall-segély mai árakon számolva csak 6 ezer milliárd volt. Ebből egy egész ország eljutott a jólétbe. Mi ennek a duplájából csak egy szűk réteg, elsősorban a miniszterelnök környezetének, továbbá a Fidesz környezetének gazdagodását tapasztaljuk! Az aláírásgyűjtésnek azért is van fontos szerepe, mert az uniós pénzekből még 7-8 ezer milliárdot nem költöttek el, s ha félni kell az Uniós Ügyészségtől, akkor ezek a pénzek még megmenthetőek a korrupt kormányzattól

- mondta Hadházy. A teljes interjút itt tudja elolvasni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hadházy mától gyűjti az aláírásokat az Európai Ügyészségért

Szerinte Polt Péter folyamatosan blokkolja a hatalmi elitet érintő bűncselekmények feltárását.

916 · Sep 20, 2018 09:25am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments