Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

M. Richárd: Elképzelhető, hogy az 50-et minimálisan átléptem

2018.09.20. 18:15

Reagált a Fókusz csütörtök esti adásában az őt ért vádakra M. Richárd, a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset egyik gyanúsítottja. A riport elején rögtön idézik, ahol azt állítja, hogy elképzelhető, hogy az 50 km/órás sebességet minimálisan átlépte, miközben az elsődleges szakértői vélemények szerint akár 135 km/órás sebességgel is hajthatott. 

M. Richárd február 24-én egy kötelező orvosi vizsgálat után betért egy plázába ebédelni, ami miatt 200 ezer forintos büntetést kapott. Bár az ügyészség megpróbálta újra előzetes letartóztatásba helyezni, a másodfokú bíróság ismét a háziőrizet mellett döntött:

Le se térünk az útvonalról, tehát ez utána egy leellenőrzött, az idővallum (sic!) volt, és neki találkoznia kellett két emberrel, és én bekísértem a pláza aljába, és ittam egy darab light kólát. Nem ebédelni ültünk be.

Korábban M. Richárd felajánlotta, hogy felveszi a kapcsolatot az áldozatok családjával, és kártérítést fizet nekik annak ellenére, hogy ártatlannak tartja magát. A családok állították, hogy őket még nem keresték, aminek örülnek is, mert szerintük M. Richárd ezzel is csak azt akarja bizonygatni, hogy ő mindenki felett áll. M. Richárd szerint a rendőrség miatt nem tudott a hozzátartozókkal kapcsolatba lépni: 

A baleset után ügyvéden keresztül beadtam egy beadványt, hogy szeretném felvenni velük a kapcsolatot, hogy segítsek nekik anyagilag. Most ezek után, mivel a hatóságok még mindig nem szóltak vissza ezzel kapcsolatban az ügy most kerül majd lezárásra, erre most lesz majd lehetőség, hogy megkaphatom a címeket, az elérhetőségeket. De hát mivel én házi őrizetben vagyok 13 hónapja, ha én bárkit megkerestem volna, vagy bárhogy felkerestem volna én magamtól, akkor ennek fentáll a veszélye, hogy a tanúk befolyásolása miatt engem fenékbe rúgnak.

M. Richárd vezette azt a Mercedest, amely tavaly májusban egy Citroënnel ütközött a Dózsa György úton. A balesetben ketten haltak meg a Citroën utasai közül, egy 37 éves és egy 23 éves férfi. A Mercedest vezető M. Richárdról kiderült, hogy a jogosítványát már korábban elvették, a baleset előtt kokaint fogyasztott, korábban pedig a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt. Nemcsak a Mercedes sofőrje ellen, de a Citroënt vezető férfival szemben is eljárás folyik közúti baleset gondatlan okozásának gyanújával, amiért kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.