Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az igazságügyi bizottság tárgyalhatja a Migration Aid párttá alakulását

2018.09.24. 08:52

Czunyiné Bertalan Judit kezdeményezte, hogy a parlament igazságügyi bizottsága vegye napirendre a Migration Aid párttá alakulásának ügyét, mivel a fideszes képviselő felháborítónak tartja, hogy a szervezet azért akar párttá alakulni, hogy megússza a bevándorlási különadó befizetését, írja a Magyar Idők.

Czunyiné, aki egyben a bizottság elnöke is, a lapnak azt mondta, azt kéri a testülettől, hogy tekintsék át az ügy törvényességét, és ha kell, javasoljanak jogszabály-módosításokat, és vizsgálják meg azt is, mit lehet tenni azért, hogy a magyar törvényeket vállaltan megkerülni akaró szervezet ne tudjon párttá alakulni.

Mint megírtuk, sem a Helsinki Bizottság, sem pedig az Amnesty Internation nem fizeti be a különadót, mivel úgy vélik, rájuk nem vonatkozik a szabályozás. A Migration Aid pedig úgy nyilatkozott, nem találtak olyan szakembert, aki meg tudta volna mondani, hogy rájuk vonatkozik-e a különadó, azonban a biztonság kedvéért párttá alakulnak.

Czunyiné Bertalan Judit a Karc Fm Paláver című műsorában úgy nyilatkozott:

van annak némi diszkrét bája, hogy a jogállamisággal kampányoló szervezetek azok, amelyek nem hajlandóak a törvényességi feltételeknek eleget tenni.

A bizottsági elnök úgy véli, ezek a szervezetek a jogrend be nem tartásával nem csupán az országnak, hanem a közrendnek is ártanak.