Az igazságügyi bizottság tárgyalhatja a Migration Aid párttá alakulását

2018.09.24. 08:52

Czunyiné Bertalan Judit kezdeményezte, hogy a parlament igazságügyi bizottsága vegye napirendre a Migration Aid párttá alakulásának ügyét, mivel a fideszes képviselő felháborítónak tartja, hogy a szervezet azért akar párttá alakulni, hogy megússza a bevándorlási különadó befizetését, írja a Magyar Idők.

Czunyiné, aki egyben a bizottság elnöke is, a lapnak azt mondta, azt kéri a testülettől, hogy tekintsék át az ügy törvényességét, és ha kell, javasoljanak jogszabály-módosításokat, és vizsgálják meg azt is, mit lehet tenni azért, hogy a magyar törvényeket vállaltan megkerülni akaró szervezet ne tudjon párttá alakulni.

Mint megírtuk, sem a Helsinki Bizottság, sem pedig az Amnesty Internation nem fizeti be a különadót, mivel úgy vélik, rájuk nem vonatkozik a szabályozás. A Migration Aid pedig úgy nyilatkozott, nem találtak olyan szakembert, aki meg tudta volna mondani, hogy rájuk vonatkozik-e a különadó, azonban a biztonság kedvéért párttá alakulnak.

Czunyiné Bertalan Judit a Karc Fm Paláver című műsorában úgy nyilatkozott:

van annak némi diszkrét bája, hogy a jogállamisággal kampányoló szervezetek azok, amelyek nem hajlandóak a törvényességi feltételeknek eleget tenni.

A bizottsági elnök úgy véli, ezek a szervezetek a jogrend be nem tartásával nem csupán az országnak, hanem a közrendnek is ártanak.