Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázár sajtósa azt kérte a helyi fideszesektől, ne beszéljenek pozitívumokról, még úgy tűnhet, működik a város nélkülük

2018.09.28. 10:29

Egy Lázár János sajtósa által írt belső levél került ki a Vásárhelyiek a változásért Facebook-csoportba, amit a 444.hu vett észre. Ebben az augusztusban kelt levélben Göbl Vilmos arra kéri a helyi fideszeseket, hogy ne nyilatkozgassanak pozitív témákban a sajtónak, mert még úgy tűnhet, jól működik a város. (Márki-Zay Péter vezetésével – a szerk.)

ARRA SZERETNÉK MINDENKIT KÉRNI, HOGY A MÖGÖTTÜNK LÉVŐHÖZ HASONLÓAN, AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ EGY HÉTBEN SE NYILATKOZZATOK A SAJTÓNAK POZITÍV TÉMÁKBAN SEM. SAJNOS TÖBB VISSZAJELZÉS ÉS BESZÉLGETÉS ALAPJÁN FENNÁLL A VESZÉLYE ANNAK, HOGY AZ OLVASÓK, NÉZŐK, HALLGATÓK A POZITÍV TÉMÁK ALAPJÁN ÚGY ÉRZIK, MEGY, MŰKÖDIK A VÁROS. EZT PEDIG NEM SZERETNÉNK. KÉRLEK GYŰJTSÉTEK A NEGATÍVUMOKAT, AMELYEKKEL A SAJTÓBAN TUDUNK MAJD CSATÁKAT INDÍTANI!

– írta Lázár sajtósa, aki nyolc éven át volt az önkormányzat sajtósa, 2014-ig.

Göbl maga is megszólal a Facebook-poszt alatt kommentben. A levélben elismeri, hogy a levelet ő írta, de kiegészíti néhány dologgal. Azt írja, saját nevében és felelősségére írta a privát emailjéről, és „NEM Lázár János, NEM Orbán Viktor, NEM Kubatov Gábor, vagy a Fidesz bármely másik politikusa kérésére, utasítására vagy javaslatára". Csak azért írta a tanácsot, mert képviselők, akikkel korábban együtt dolgozott, megkeresték, hogy az a kommunikáció, amit korábban kitaláltak, ami a város fejlődésére, beruházásokra koncentrál, nem működik már.

Kiemeli: a levélben azt javasolja, hogy a képviselők ne nyilatkozzanak, amivel a polgármestert munkáját inkább segítik, hiszen csak örülhet, ha a fideszesek nem nyilatkoznak.

A levélben azt javaslom a fideszes képviselőknek, hogy ne folytassák a pozitív, fejlesztésekre fókuszáló nyilatkozatokat, mert ezzel azt a látszatot keltik, hogy a város fejlődik. MI EZEN A MEGLEPŐ? A városban SEMMI NEM TÖRTÉNIK! CSAK A POLITIKAI HAZUGSÁGOK és A LEGALJASABB LEJÁRATÁS folyik, erre jó példa ennek a levélnek a kiszivárogtatása is.

– írja, majd azzal folytatja:

Vagy talán azt kellett volna javasolnom, hogy HAZUDJÁK AZT, HOGY MINDEN SZÉP ÉS JÓ? És segítsék annak a polgármesternek a munkáját, akinek a tevékenysége SEMMI MÁSRA nem terjed ki, csak az ő lejáratásukra?

Hozzáteszi, ez a kiszivárgás is azt mutatja, milyen aljas módszerekkel dolgoznak Márki-Zayék, hiszen a címzettek között csak fideszes képviselők vannak, biztosan feltörték a levelezést.