Natália
1 °C
7 °C

Ha Lázár sajtósa csak ennyit tud, Márki-Zaynak a következő választáson sem lesz gondja

2018.09.29. 21:51

Nemrég derült ki, hogy a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhely fideszes politikusainak augusztus elején Lázár János sajtósa, Göbl Vilmos utasításba adta, hogy

ne nyilatkozzanak a fideszes képviselőik pozitív témában sem a sajtónak, mert akkor úgy tűnhet az embereknek, hogy működik a város.

Helyette inkább kezdjék el gyűjteni a negatívumokat, amelyekkel majd a sajtóban tudnak csatát vívni a független városvezetéssel. Göbl később emailcímek feltörésével, lejáratással és politikai hazugságokkal vagdalkozott, de egy pillanatig sem tagadta, hogy valóban arra hívta fel a fideszesek figyelmét, hogy publikusan nehogy jó dolgokat merjenek mondani a várossal kapcsolatban, illetve még azt is kikötötte, hogy a levelet nem másik politikus megbízásából, hanem a saját nevében írta.

Az RTL Híradó is megkereste Göblt, aki valamiért ismét arról kezdett el beszélni, hogy ehhez sem Lázár Jánosnak, sem a fideszes központi kommunikációnak nincs köze, és egyébként is, nyolc évig dolgozott együtt ezekkel a képviselőkkel, de őszinte szóval sokadik meghallgatás, vagy olvasás után is nehéz értelmezni, pontosan miről is beszél a kommunikációs szakember.

Sem Lázár Jánosnak, sem a fideszes központi kommunikációnak vagy bármilyen egyéb politikai kommunikációnak ehhez semmi köze nincs. Mint mondtam, nyolc évig dolgoztam együtt ezekkel a képviselőkkel. Az irántuk érzett tisztelet, a közös munka, és tulajdonképpen az az együtt, közösen kialakított kommunikációs stílus volt az, ami miatt megkerestek engem, és ami miatt én tanácsot adtam nekik ebben a kérdésben.

Marki-Zay a riportban elmondja egyébként, hogy a hódmezővásárhelyi fideszeseknek ez a levél az "őszödi beszédük", hiszen a megválasztása óta állítja, a kormánypárti képviselők nem a város érdekéért dolgoznak, hanem kizárólag azért, hogy őt személyében ellehetetlenítsék.

A riport végén egyébként Göbl megismétli, hogy szerinte a polgármesteri hivatal informatikusai törték fel a fideszes képviselők emailjeit, de arra egyik alkalommal sem reagált érdemben, hogy miért tanácsolja azt Lázár János sajtósa a többi fideszesnek, hogy ne mondjanak semmi pozitívat a városról, és gyűjtsék a negatívumokat a későbbi sajtóhadjárathoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?