Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rétvári: Az iskolai nevelés nem lehet világnézetileg független, mert Magyarország keresztény ország

2018.09.29. 14:55

Rétvári Bence a szobi Szent László Gimnázium fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen mondott dolgokat.

Az MTI beszámolója szerint a következőket állította a KDNP-s politikus:

  • az iskolai nevelés sem kulturálisan, sem világnézetileg nem lehet független, ahogyan ezt a rendszerváltás utáni magyar oktatás hirdette, hiszen Magyarország keresztény gyökerű államisággal rendelkezik.
  • Klebelsberg Kunó volt vallás- és közoktatásügyi miniszter 90 évvel ezelőtti szavait idézve arról beszélt, hogy egy nemzet csak bizonyos mennyiségű negatív embert bír el, és pozitív, aktív, produktív, konstruktív emberekre van szüksége, akiket a család mellett csak az iskola tud kinevelni.
  • az iskola ne csak a tárgyi tudást adja át, hanem az értékeket is segítsen észrevenni, és elköteleződni valamelyik mellett
  • elköteleződés nélkül hátat fordítanánk saját kultúránknak, saját hagyományainknak és múltunknak

Az eseményen jelen volt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is.

A cikk korábbi verziója "Rétvári: Az iskolai nevelés nem lehet felekezetileg független, mert Magyarország keresztény ország" címmel jelent meg az MTI tudósítása alapján, azonban az MTI később megjelentetett egy javítást, amelyben jelezték, hogy hibásan jelent meg a tudósítás.