Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Naponta több száz idős embert hívtak fel az unokázós csalók

2018.10.02. 11:25 Módosítva: 2018-10-02 11:29:27

Három embert fogtak el a XVIII. kerületi rendőrök unokázós csalás miatt. A Police.hu azt írja: a 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel, legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát, és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő másik meséje az volt, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért. 

Közben 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó, 32 éves M. Róbertet, aki a megadott címre elment a megbeszélt összegért. 

A rendőrségen egy idős nő tett bejelentést szeptember 19-én. Tőle közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett az idős asszonynál, és sírva kérte tőle a pénzt. Az idős nő elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot. 

A rendőrök a három embert  október 1-jén fogták el. A három gyanúsított több hónapon keresztül, több száz hasonló csalást követett el, az ügyek felderítése folyamatban van. Előterjesztést tettek mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatására