Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tíz évet kapott a vajdasági férfi, aki megölte a vele szakítani akaró barátnőjét

2018.10.03. 11:16

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki újév napján megölte szintén vajdasági barátnőjét.

A 2017 októberétől párkapcsolatban élő 30 éves vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre, hogy a Tisza-parti városban töltsék a szilvesztert. A leendő áldozat egyik ismerősének lakásában szálltak meg, szilveszter napján pedig egy szórakozóhelyre mentek, ahol - a bíróság közleménye szerint

a vádlott az este folyamatosan alkoholt fogyasztott, ittas állapotba került.

Ez az "ittas állapot" nem lehetett rendkívüli esemény a vádlott életében, ugyanis miután reggel visszamentek a szállásukra, a nő közölte barátjával, hogy részegeskedései miatt szakít vele. A férfi ekkor még elfogadta a lány döntését, de miután aludni tértek, egy idő után felkelt, és fojtogatni kezdte az ágyban fekvő lányt, fejét többször a falba verte, arcát ököllel ütlegelte.

A sértett a bántalmazás miatt rövid időn belül meghalt.

Ezután a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de valószínűleg nem gondolta igazán komolyan, mert nem járt sikerrel. Így azután végül szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen az ügyész 12 év börtönbüntetést indítványozott. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és bocsánatot kért az áldozat családjától. A vádlott és védője az ítélet enyhítése érdekében fellebbezett.

(MTI)