Rendőrkutya találta meg a részeg autótolvajt, aki halálra gázolt egy embert

2018.10.04. 15:47

Befejezte a rendőrség annak a lábodi bűncselekménynek a vizsgálatát, amely még májusban történt Lábodon, és egy ember halálával végződött. Május 17-én egy lábodi vendéglátóegység elől elloptak egy Peugeot típusú gépkocsit, amit rövidesen törött első szélvédővel találtak meg a település belterületén.

A rendőrség szerint egy rendőrnő érkezett a helyszínre kutyával, Inkával, aki egészen a feltételezett elkövető házáig vezette a rendőröket. L.László elfogták és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

Kiderült, hogy a férfi nem sokkal előtte Lábod belterületén elütött egy kerékpárt toló férfit, majd a helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az elütött férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de május 28-án belehalt a sérülésekbe.

A 35 éves L. ellen jármű önkényes elvétele bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrség átadta az ügyet az ügyészségnek.