Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrültekházává vált a Székesfehérvár-Budapest vasútvonal

2018.10.10. 09:48

Ma tiszta őrültekháza a Székesfehérvár-Budapest vasútvonal. Már több mint 2 órás késésben álldogál az én vonatom Tárnokon, sorban állnak a vonatok itt is és Martonvásáron is. Senki nem ér be munkába-iskolába, megint nem tudjuk miért, infót pedig nem találok róla.

- írta egyik olvasónk, és joggal. Szerdán kora reggel ugyanis Nagytétény és Tárnok között egy vonat elgázolt egy embert, a helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, ezért a székesfehérvári, a pécsi és dunaújvárosi vonalon feltorlódtak a szerelvények. Annyiban nem pontos a felháborodott leírás, hogy a MÁV honlapján közölte a baleset és az ebből adódó késés tényét - csakhogy eleinte "20-30 perccel hosszabb menetidő"-ről számolt be, miközben a valóságban a várakozási- és a menetidő a többszörösére nyúlt.

Ennek oka, hogy a gázolásban a biztosítóberendezés is megsérült, és ennek helyreállítása újabb késéseket eredményezett. A javítás háromnegyed kilencre fejeződött be.