Beperli az LMP-t Kassai, akit a Sallai-Hadházy hangfelvétel elkészítése miatt zártak ki

2018.10.16. 09:25

Beperli az LMP-t a pártból kizárt Kassai Dániel, akiről a párt szóvivője korábban azt mondta, a Sallai–Hadházy-incidensről kiszivárgott hangfelvétel készítése miatt zárták ki, de a politikus büntetésének indoklásában erről egy szó sem esik, írja a Magyar Hírlap.

Kassai ellen először azért indult fegyelmi, mert visszalépett a szocialista Kunhalmi Ágnes javára. Később újabb fegyelmi indult ellene, mert őt vádolták azzal, hogy felvételt készített Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos között történt dulakodásról. Végül a visszalépés miatt indult eljárásban másodfokon kizárták a pártból, de ebben a szóvivő, Kanász-Nagy Máté szerint a hangfelvétel készítése is szerepet játszott. Kassai elsőfokon még csak ötéves eltiltást kapott, ennyi ideig nem indulhatott volna a párt színeiben egyik választáson sem.

Kassai a lapnak azt mondta, polgári keresetet nyújt be az LMP határozata ellen. Továbbra is tagadja, hogy ő készítette volna a kiszivárgott hangfelvételt, és azt is problémásnak tartja, hogy a kizárásáról szóló határozatban ezt az esetet nem is említik.

A lap úgy tudja, hogy az LMP-ben felmerült, hogy azokat, akiket a választások óta eltelt időszakban valamilyen büntetéssel sújtott a párt etikai bizottsága, amnesztiát kapjanak. Azonban Kassai elfogadhatatlannak tartja az amnesztia ötletét, mert szerinte az nem rehabilitációt, hanem csak felmentést jelent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?