Olivér
4 °C
8 °C

Távozásra szólítja fel a Fidesz Demeter Mártát

2018.10.17. 16:40

A Fidesz-frakció távozásra szólítja fel Demeter Márta LMP-s parlamenti képviselőt, hogy távozzon az Országgyűlésből azután, hogy közzétett nem nyilvános adatokat, írja az MTI. Kocsis Máté fideszes frakcióvezető a szerdai sajtójátékoztatón elmondta, hogy Demeternek nem csak a képviselői eskü megszegése miatt, hanem ártatlan emberek megvádolása miatt is távoznia kell.

Kocsis azt is elmondta, hogy polgári jogi és a büntetőjogi felelősség egyaránt felmerül az ügyben, a lehetséges lépéseket a képviselőcsoport vizsgálja. Hozzátette, hogy ha Demeter magától nem távozik, akkor felszólítják az LMP-t, hogy hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből.

Demeter Márta volt az, aki Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez kedden beadott írásbeli kérdésében arra volt kíváncsi, hogy miért utazott honvédségi repülővel Orbán Flóra, Orbán Viktor legkisebb gyermeke, de ezt a kormányzati szervek és a kormánymédia felületei is tagadják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?