Jolán
2 °C
4 °C

A tankerület nem tudja értelmezni a lemondott általános iskolai igazgató segélykiáltását

2018.10.19. 17:27

Végső kétségbeesésében, az irányítása alatt álló általános iskolában történtek, és a működést veszélyeztető döntések miatt lemondott a Farkasréti Általános Iskola igazgatója. Fazekas László kilenc oldalas levélben indokolta lemondásának körülményeit, amiket a Dél-Budai Tankerületi Központ Intézményi Tanácsának címzett.

Azt írta, hogy rohanunk a szakadék felé!

Pénteken délután a Dél-Budai Tankerületi Központ reagált, mint írja

visszautasítja azokat a csúsztatásokat és valótlanságokat, amelyek a Farkasréti Általános Iskoláról megjelentek.

 

Szerintük szó sincs arról, hogy az iskola vagy az állami intézményfenntartás működésképtelenné vált volna.

  • A Farkasréti Általános Iskola 395,4 millió forintos költségvetési kerettel rendelkezik a személyi és dologi kiadásaira. Azt írják, az iskolában mind a 2017. és a 2018. költségvetési évben több tízmilliós korszerűsítési, karbantartási beruházást végeztek el.
  • Nem tervezett kiadásként szerepelt az intézmény kazánjának cseréje is 24 millió forint értékben.
  • Az intézményben a diákok digitális képességeinek fejlesztését jelenleg 35 darab asztali számítógép, 20 notebook, 17 projektor, 17 tablet és 8 okos tanterem (Smart tábla, asztali számítógép, wifi eszköz) segíti.
11
Fotó: Farkasréti Általános Iskola

Mint írják, „nem tudjuk értelmezni azokat a kijelentéseket sem, hogy folyamatosan nő a pedagógusok terhelése az iskolában, ugyanis az intézménytől kapott adatok alapján az idei tanévben nem csökkent a pedagógusok száma, miközben csökkent a diákoké. Az egész iskolában összesen 7 túlóra van”.

És aztán megint visszautasítják, hogy a minőségi oktatás feltételei ne lennének adottak a Farkasréti Általános Iskolában.

  • A tankerületi központ többek között engedélyezte a kis létszámú osztályok fenntartását annak ellenére, hogy például a tavalyi hatodik évfolyamból 28 tanuló választott másik iskolát magának, ennek következtében a jelenlegi 7. évfolyamon 14-17 fős osztályok vannak.
  • A fenntartó ebben a tanévben is biztosítja a szükséges fejlesztő szakembereket. Az sem mellékes, hogy az egy osztályra jutó, fenntartó által biztosított óratömeg osztályonként átlagosan 53, amely azt mutatja, hogy van lehetőség a tanórán kívüli foglalkozásokra, illetve a csoportbontásokra.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az iskola igazgatója úgy érzi, számára túl nagy feladatot jelent az intézmény vezetése annak ellenére, hogy a fenntartó támogatja őt.

A Tankerületi Központ folyamatosan egyeztet Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatával, és mindenkor a gyermekek érdekeit szem előtt tartva jó együttműködést valósított meg az elmúlt években a kerület vezetésével. Az iskola tanulói számára biztosított a kötelező úszásoktatás addig is, amíg a szükséges munkálatok az uszodában be nem fejeződnek.

A Dél-Budai Tankerületi Központ mindent megtesz a fenntartásában lévő köznevelési intézmények szakszerű és biztonságos működésének megvalósulása érdekében, támogatja az intézményvezetőket és a nevelőtestületeket a munkájukban, írja a tankerület.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?