Aliz
6 °C
14 °C

Kiálltak a lakók a hajléktalan Zoltánért, akit épp elvittek a rendőrök

2018.10.19. 18:31 Módosítva: 2018-10-19 19:10:46

Délután a Mérce.hu munkatársai szemtanúi voltak a Móricz Zsigmond körtéren, ahogy egy hajléktalan férfi ellen éppen eljárást indítanak a rendőrök, és több lakó a férfi védelmére kel. 

A Zoltán nevű hajléktalant hétfőn már kétszer felszólították, hogy hagyja el a területet, a mai harmadik "tettenérés" már szabálysértési eljárást ért az új rendelet értelmében. Nyáron egyébként egyszer már 25000 forintra büntették, amit nem tudott kifizetni.

A lap beszámolója szerint több környékbeli lakó és járókelő is a férfi védelmére kelt, egyikőjük szerint a háztól számított egy méter még magánterület, tehát nem állíthatják elő közterületen való életvitelszerű tartózkodásért.

A nagyjából 20 perces intézkedést követően a rendőrség végül ingóságaival együtt elvitte a láthatóan rossz fizikai-egészségügyi állapotban lévő Zoltánt, akivel egyébként több lakó is jó kapcsolatot ápol, elmondásuk szerint soha semmi probléma nem volt vele, ellenben a bulizó fiatalokkal, akik miatt tényleg tiszta mocsok és üvegszilánk az utca.

Zoltán egyébként saját elmondása szerint korábban 27 évig dolgozott. A Kormányhivatal hajléktalanok munkához segítéséért felelős osztálya nem tudott neki munkát vagy segélyt adni, a szállókon pedig nincs hely vagy nagyon rosszak a körülmények, így maradt az utca.

A Mérce Facebookon közvetítette az intézkedést:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?