Gémesi: Ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt a hajléktalanoknak

DSC 1555
2018.10.20. 14:57

Miután kedd este Gödöllőn előállították, és szerdán már bíróság elé is állítottak egy hajléktalan férfit (elsőként az országban), Gémesi György gödöllői polgármester egy videót posztolt a Facebook falára, amiben azt mondja, hogy ne adjanak ételt és pénzt a hajléktalanoknak, vette észre a 24.hu.

Gémesi a gödöllői hajléktalanszálló vezetőjével beszélget a videóban, amiben elhangzik, hogy a 20 ezer forintos szabálysértési bírság befizetésére kötelezett egykori mérnök a szállón lakott korábban, nappal pedig a melegedőben ellátást is kapott. Gémesi azt mondja, hogy a férfinak

a prolémája pedig nyilván az volt, hogy vannak szabályok.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gémesi: Ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt a hajléktalanoknak

A gödöllői polgármester szerint az új jogszabály jó, de néhol még túl puha is.

3377 · Oct 20, 2018 02:57pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az intézményvezető erre azt feleli, hogy "így van", majd hozzáteszi, hogy 24 szálláshelyük van, ebből 4 üres. Mint mondja, felkészültek arra, hogy azok, akik be akarnak menni a szállóra, megfelelő ellátást kapjanak.

Gémesi szerint a törvény nem általában a hajléktalanokra, hanem az utcán életvitelszerűen tartozkodó hajléktalanokra vonatkozik, majd bemutat egy hat éve a szállón élő férfit.

Akik nem hajlandóak tudomásul venni, hogy vannak szabályok, azoknak a megfelelő jogszabályok alapján a rendőrségi intézkedésnek alá kell vetniük magukat

mondja Gémesi, aki szerint az új jogszabály jó, de néhol még túl puha is.

Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amiket senki nem akar.

Gémesi szerint Gödöllőn van hely a hajléktalanoknak, akiket kiváló szakemberek várnak. Arról azonban a több mint hatperces videóban nem esik szó, hogy az elítélt férfi azt állította, azért nem akar bemenni a szállóra, mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is. 

A férfi kirendelt védője az ítélethirdetés után egyébként más leírást adott a férfiról. Azt mondta, a férfit ismerik Gödöllőn,

vannak, akik visznek neki néha ételt, egyáltalán nem egy problémás személy. Korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását. Nagyon rossz fizikai állapotban van.

Nyitókép: Bődey János/Index

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek