Vádemelés: szerelmesek szakítása miatt estek egymásnak az anyák a kalocsai kórházban

2018.10.26. 10:41

Az idén februárban két nő esett egymásnak a kalocsai kórházban, emiatt eljárás indult ellenük, a Kalocsai Járási Ügyészség pedig csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt ellenük. A vádlott három nő és egy férfi. Mindannyian egy korábbi szerelmespár családjához tartoznak.

A fiatal lány és a férfi szakítása az utóbbit viselte meg jobban, ezért az anyja a közösségi oldalán megátkozta a lányt. Ezután a lány 33 éves anyja és az fiú 54 éves anyja az interneten kölcsönösen sértegetni, szidalmazni kezdte egymást. Az internetes csatározás akkor vált valódivá, amikor a két nő az nő idén február 2-án véletlenül összefutott a kalocsai kórházban. Ekkor a fiatalabb nő arcon ütötte a másikat.

Az ügyészség szerint három nappal később megint összetalálkoztak a váróban, ahova a fiatalabb nő a 49 éves anyjával orvosi vizsgálatra érkezett. Ekkor az idősebb anyával ott volt a  a 48 éves élettársa is. Ismét egymásnak estek a nők. „A hangos vita dulakodásba fordult, ekkor már mind a négyen kölcsönösen bántalmazták egymást, melynek során a 48 éves férfi a fiatal nő bal hüvelykujját olyan erősen megharapta, hogy az darabosra tört. Eközben az idősebb nő nemcsak a fiatal nőt ütötte, hanem a nő anyjának haját is húzta, míg a fiatal nő összekarmolta a férfi arcát.

A kórház biztonsági őre megpróbálta kiterelni a garázda társaságot az utcára, azonban az idősebb nő ekkor még felkapta a látványpékség reklámtábláját és azzal megpróbálta megütni a fiatal nő anyját”.

A biztonsági őr kihívta a rendőröket. Az ügyészség szerint a vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása másokban riadalmat, megbotránkozást keltett. A fiatal nő darabos ujjtörése 8 napon túli, ténylegesen 42 nap alatt gyógyuló súlyos sérülés. A szabadlábon lévő, büntetett előéletű vádlottak szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.