Jolán
2 °C
4 °C

Szétfeszített, nyitott bőröndök érkeztek Rómába Ferihegyről

2018.10.28. 14:36

Érkezéskor szembesültünk azzal a ténnyel hogy valaki levágta a biztonsági zárat és szétfeszítette bőröndünk zárját. (...) Sajnos esetünk nem egyedi, ugyanis több utastársunk járt ugyanígy ugyanezen a járaton.

Ezzel a levéllel kereste meg az Indexet egy olvasónk, Zsolt, aki október 23-án ment a WizzAirrel Róma-Fiumicino repülőtérre. Mint írta, ő a bőrönd zárját az utazás előtt piros gyorskötözővel pluszban biztosította, de ezt levágták róla, a zárat szétfeszítették, eltörték, a személyes holmijait pedig feltúrták. Zsolt azt állítja, látta, ahogy Rómában a bőröndök nyitottan jönnek ki a futószalagon, kérésünkre pedig videót is küldött a használhatatlan, minden állapotában nyitható számzárról.

Neki egyébként nem tűnt el semmije, de ettől még a 90 ezres bőrönd repülős utazásra alkalmatlanná vált, úgyhogy megpróbált hivatalosan is bejelentést tenni egy szintén szétfeszített bőröndöt kézhez kapó, másik utastársával a római reptéren.

Ott eltanácsolták őket, úgyhogy amikor hazaértek, akkor megkeresték a budapesti reptéri rendőrséget, és az ő javaslatukra Zsolt e-mailes feljelentést tett bőröndrongálás miatt, már csak azért is, mert a biztosítótól szeretne kártérítést kapni, és ehhez kell rendőrségi papír is.

Az ügy jelenleg ott tart, hogy a rendőrség azt írta vissza, hogy az e-mail még kevés a nyomozáshoz, mert hiányoznak belőle bizonyos adatok. Úgyhogy ha Zsolt ragaszkodik a nyomozáshoz, fáradjon be személyesen a 2/B terminálon található irodába, és tegyen feljelentést személyesen.

Bár jogilag ez egyelőre bizonyíthatatlan, Zsolt biztos benne, hogy a budapesti reptéren fosztogatták a csomagot. Azt írta, "amiért megkerestem Önöket, az pont az, hogy hívjuk fel utazótársaink figyelmét arra, hogy figyeljenek értékeikre, és hogy tudják, Budapest repülőterén még mindig virágzik a fosztogatás".

Februárban egyébként óriási botrány lett abból, hogy Babos Tímea teniszezőnek is széttúrták és kifosztották a csomagját, amikor Budapestről Dohába utazott. Ráadásul nem sokkal előtte a dél-koreai nagykövetség nyilvános posztban figyelmeztette a Budapestre látogatókat az értékeiket fenyegető repülőtéri veszélyre.

Akkor az első pillanattól nem volt kérdés, hogy Ferihegyen történt a dolog, a reptéri rendőrség szigorított is gyorsan az ellenőrzésen. Mi pedig írtunk egy cikket, hogy miért kiirthatatlan a reptéri csomagmaffia.

Amennyiben ön is így járt ezen a járaton, írja meg a részleteket szerkesztőségünknek az ugyelet@mail.index.hu-ra. Köszönjük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?