Aliz
6 °C
14 °C

Pszichés problémákkal küzdött a nő, aki vízbe fojtotta csecsemőjét

2018.10.29. 19:42

Ahogy arról beszámoltunk, holtan találtak egy négy hónapos gyermeket Sülysápon, egy családi házban péntek este. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a gyermek 35 éves édesanyja ellen, a nyomozók a nőt őrizetbe vették. Az ügyészség hétfői közleményéből kiderült, indítványozták az asszony letartóztatását. A gyanú szerint a nő megfojtotta négy hónapos csecsemőjét.

Az ügyészségi közleményből kiderült, hogy a nő október 26-án dél körül egyedül tartózkodott otthon a négy hónapos gyermekével. A fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, míg a gyermek meghalt. A nő délután Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a gyermekét.

Az RTL Híradójából további részletek derültek ki a tragédiáról. A nőt jelenleg a szolnoki kórház pszichiátriai osztályán ápolják, onnan szállították a bíróságra napközben. A gyanú szerint a csecsemőt a gyilkosság után törölközőbe csavarta, majd a ház nappalijában az ágyra fektette, ezután ment a szolnoki rendőrségre. Előtte magával is próbált végezni, de ez nem sikerült neki.

A bíróság közleménye szerint a nő viselkedése a kisfiú júniusi születése után változott meg, félt hogy nem tudja ellátni gyerekét, lelki problémái miatt pszichológushoz is járt. A környéken élők úgy látták, a nő boldog gyermekével.

Az ügyészség azt írta, a nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben. A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?