Vajna Tímea: Ennyit ezekről az emberekről (akik kritizálták, hogy az USA-ba vitte a macskáját magángépen)

2018.10.29. 18:50

Az Instagramján reagált Vajna Tímea arra a botrányra, ami onnan indult, hogy néhány napja kitett egy fotót, amin egy magánrepülőn utazott az Egyesült Államokba az ölében a macskájával, akit szerinte ott fognak kezelni.

A magánrepülős utat a macska érdekében kicsit túlzásnak gondolta Hadházy Ákos, aki a Facebookján posztolt a kérdésről, és mint kiderült, Juhász Csaba, egy másik állatorvos is számon kérte, miért viszi az állatot éppen az USA-ba. A téma a parlament hétfői ülésén is előkerült. Mármint, hogy Vajna magánrepülőn viszi a macskáját műttetni.

Hétfőn estefelé Vajna Tímea reagált a viharra, és azt írta, Hadházyból és Juhászból csak az irigység beszél. Utóbbit egy állat műtét közbeni halálával is megvádolva.

„Ennyit ezekről az emberekről!” – zárta sorait.

Vajna szerint a botrányt a baloldal kreálta. Amúgy a zöldkártyája miatt kell januárig az USA-ban lennie, és hogy tudjon rá vigyázni, magával kellett vinnie a macskáját is, amit szeptemberben műtöttek, és néha kontrollra kell kötni. Egyben megdicséri az Állatorvostudományi Egyetemet, hogy annak orvosai a legjobbak, ők műtötték a macskát is.

Az utat illetve a gépet Vajna Tímea szerint nem közpénzből fizették, hanem a férje „egy világhírű producer-akinek saját vagyona van- és külföldi barátai kölcsönadják ill. kibéreljük tőlük a gépet.” A végére nem felejti el, hogy ő amúgy nagyon jó ember, aki „a legszívesebben a világ összes beteg gyermekét megmentené”.