Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az ügyészt vádolta meg Czeglédy Csaba

2018.10.30. 08:51

Hivatali visszaélés címén pótmagánvádat terjesztett elő az ügyésszel szemben Czeglédy Csaba. A baloldali politikus szerint Szanka Ferenc fontos bizonyítékok elhallgatásával érte el, hogy fenntartsák Czeglédy előzetes letartóztatását – írta a Hvg.hu.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével, a Human Operátor Zrt.-hez kapcsolódva létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, valamint a személyi jövedelemadót nem vallották be,illetve nem fizették meg. A volt MSZP-s és DK-s Czeglédy ügyében szeptember 6-án fejeződött be a nyomozás, így az ügyészség szerint hamarosan vádat emelhetnek ellene.

Az ügyészség egy tanúra hivatkozott, amikor Czeglédy szabadlábon való védekezésére vonatkozó kérését elutasította. Ez a tanú azt állította, hogy a szombathelyi házkutatás előtt Czeglédy utasítására több bizonyítékot elrejtettek. Bár Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós szerint a tanú szavait a házkutatást végző nyomozók cáfolták, az ügyészség mégis erre építve tartotta fenn Czeglédy előzetes letartóztatását.

Czeglédy az előterjesztett indítványban azt szeretné elérni, hogy Sztankát és a általa vezetett ügyész csoport tagjait zárják ki az eljárásból, mert nem várható tőlük elfogulatlan ügyintézés. 

Czeglédy már szeptemberben is tett feljelentést Sztanka ellen, ám azt a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította, ezért élt a pótmagánvád lehetőségével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?