2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Szinte egyedül megoldotta Magyarország legbrutálisabb bűncselekményét, azóta szívatja a hatóság

2018.10.31. 09:12 Módosítva: 2018.10.31. 09:13

A móri gyilkosság a magyar kriminalisztika történetének egyik legvéresebb esete. A legbizarrabb az egészben, hogy a magyar hatóságok két ártatlan embert ítéltek el az ügyben, és az igazi tettesek talán azóta is szabadlábon lennének, ha annak idején Szebenyi István, egy tatabányai hadtörténész fémkeresőjével nem találta volna meg a gyilkosságokhoz talált fegyvereket. Arról vett DNS vezette a rendőrséget a rablógyilkosokhoz.

Ez 12 éve történt, a rendőrség akkor újra nyitotta az ügyet, és a bíróság kénytelen volt az egyszer már elítélteket felmenteni, majd az igazi tettesek kerültek börtönbe. A rendőrség a nyomravezetői díjat ráadásul egy olyan embernek fizette ki, aki össze vissza hazudott, és nem az igazi tetteseket nevezte meg. A rendőrség és a hatóságok eljárása teljesen érthetetlen és szakmaiatlan, és azóta sem voltak képesek korrigálni hibáikat, sőt, magát a hadtörténészt szívatják azóta is.

Most például 180 ezer forintot követel rajta a végrehajtó, mert Szebeninek nem sikerült megnyernie a pert, amit a 25 milliós nyomravezetői díjért indított. A Blikknek Szebeni azt mondta, „elismerés helyett még nekem kerül ennyibe. Biztos, hogy nem fizetek: nem állok úgy anyagilag, másrészt meg felháborítónak tartom ezt az eljárást. Elképesztő, ami történik, rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek, ha rajtam keresztül látja, mi jár viszonzásképpen”.