Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

94 éves melegrekord dőlt meg Budapesten

sziget-2
2018.11.03. 18:11

Újabb fővárosi és országos melegrekord dőlt meg szombaton, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Az 1970. november 3-án mért 23,5 Celsius-foknál több településen is melegebb volt. A legmagasabb értéket, 24,4 fokot Sarkadon rögzítették. Budapesten több mint 1 fokkal dőlt meg a napi melegrekord.

Mostanáig ezen a napon 1924-ben volt a legmelegebb, akkor 20,5 fok volt. Most viszont 21,6 fokot is mértek a fővárosban.

Szombatra virradóra is 1970-es országos és fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok dőltek meg. Tatabányán 15,8, míg Budapesten 15,1 fokig hűlt le csupán a levegő.

Az elmúlt napokban amúgy  sorra dőlnek a melegrekordok : november elsején Körösszakálon volt majdnem egy fokkal melegebb, mint az eddigi legmagasabb hőmérséklet, november másodikán pedig a hajnali és a nappali rekord is megdőlt.

Az előrejelzés szerint vasárnap napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. A legmagasabb hőmérséklet általában 18-23 fok között alakul, de a tartósan felhős Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékek lehetnek, írja az MTI.

(Borítókép: Varga Jennifer / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?