Jenő
-3 °C
6 °C

60 kiló fű és egy kiló heroin volt a nemzetközi busz utasterében

2018.11.05. 09:28

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a macedón férfival szemben, aki decemberben egy Szerbiából Svájcba tartó menetrend szerinti, utasokat szállító busz sofőrjeként akart drogot csempészni.

A férfi alig egy hónapja dolgozott a nemzetközi buszjáratokat üzemeltető társaságnál sofőrként, amikor a társaság egy buszát Koszovóba vitte, ahol egy szerelőműhelyben az utastéri padlólemezt és a széksorokat megemelték, hogy a kialakított rejtekhelyre kábítószert tudjanak elhelyezni. A rejtekhelyre a buszsofőr tudtával 109 csomag, közel 60 kiló marihuánát és 2 dobozban 1,2 kiló heroint raktak be, hogy a vádlott azt juttassa el Svájcba.

A buszsofőr Röszkénél jelentkezett be határátlépésre a busszal, azonban egy pénzügyőr marihuána szagot érzett az utastérben, ezért tételes vizsgálatot rendelt el, és megtalálták az elrejtett csomagokat.  A talált drog tiszta hatóanyagtartalma hatszorosan lépte át a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A macedón férfi ügyében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?