Jenő
-3 °C
6 °C

A Momentum nem támogatja Puzsért, mert csak több szavazót hoz Tarlósnak

2018.11.06. 09:51 Módosítva: 2018-11-06 10:02:54

A Momentum az EP-választáson önállóan indul, az önkormányzati választáson mindenkivel hajlandó együttműködni a Fidesz ellen, Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét viszont nem támogatja a párt. Ezekről beszélt Fekete-Győr András pártelnök kedden a Népszavának.

Nagyon sok mindenkivel beszélgettem Puzsérról, és megdöbbenésemre a többség azt mondta, hogy akkor inkább Tarlós Istvánra szavaznak. Nem vagyunk hülyék, nem támogathatunk egy olyan jelöltet, aki Tarlósnak még több szavazót hozna.

Fekete-Győr tehát most nyilvánvalóvá tette, hogy hiába állt ki pár momentumos úgymond magánemberként Puzsér indulása mellett, a párt elutasítja azt.

Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Fotó: Bődey János

Puzsér kampányfőnöke például az a Zaránd Péter lett , aki tavaly még a Momentum kampányfőnöke volt, és jelenleg is tagja a pártnak. De kiállt Puzsér mellett egy  publicisztikában  Soproni Tamás volt alelnök, illetve a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz is egy vele szimpatizáló  cikket publikált. Ők ezek szerint kisebbségben vannak a Momentumban.  A pártelnök azt is mondta, hogy a Momentum már keresi a megfelelő főpolgármester-jelöltet, de neveket nem árult el.

Szóljon hozzá, mondja el a véleményét az Index moderált politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

Fekete-Győr az interjúban az önkormányzati választásról azt is mondta, hogy „mindenkivel hajlandóak leszünk együttműködni", de elég az EP-választás után megegyezni. A jelenlegi együttműködést azonban nehezítik a pártok belső botrányai.

Nem tudom, hogy eszik-e vagy isszák-e most az LMP-t, és a Jobbikról is nehezen tudom eldönteni. Hadházy Ákossal és Szél Bernadett-tel nagyon szeretünk együtt dolgozni, ők azonban otthagyták az LMP-t.

A Momentum önállóan indul az EP-választásona listavezetőt előreláthatóan december 22-én választják meg. „A Momentum ugyanakkor nem fogja azt a gyakorlatot folytatni, amelyet a többi párt csinál, miszerint az EP-be csak a leprásokat küldik ki, akikkel nem akarnak itthon dolgozni."

Puzsér: Nevezzék meg, ha van jobb jelöltjük!

Puzsér Róbert úgy reagált az Indexnek a nyilatkozatra, hogy annak ellenére, hogy Fekete-Győr András egyes ismerőseinek nem tetszik a jelöltsége, sok támogatást kapott már a momentumosokról.

Puzsér szerint ha a Momentum van jobb elképzelése, van jobb jelöltje, "nevezzék meg, állítsák ki, mérjék meg", ezáltal szerinte csak gazdagabb lesz a képviseleti demokrácia.

Viszont ha beállnak a régi baloldal mögé, egyértelmű állásfoglalás lesz, szövetségre lépnek azzal, amit leváltani jöttek.

Puzsér most úgy látja, az egész játék arra mehet ki, hogy a Momentum vezetése leseftelje az MSZP-vel, "a volt állampárttal" a kerületeket,  és ebben az esetben "a Momentum lesz az új Párbeszéd". "Ezen az úton láttuk végigmenni az SZDSZ-t és az Együttet" - mondta Puzsér.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?