Tető nélküli iskolában tanítanak Ostoroson

2018.11.06. 09:12 Módosítva: 2018.11.06. 09:48

Érthetetlen módon a nyári szünet végén kezdték el felújítani az egri tankerülethez tartozó Ostoros általános iskolájának tetőszerkezetét, a munka azonban még nem készült el, így a gyerekeknek Egerben kell tanulniuk, egy másik épületben, írja a Népszava.

Az Egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Tagiskolája Ostoroson - az épületen még volt tető a kép készültekor
Az Egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Tagiskolája Ostoroson - az épületen még volt tető a kép készültekor
Fotó: Ostoros.hu

Az Egertől pár kilométerre lévő Ostoroson a lap szerint évek óta tudják, hogy a tető javításra szorul, mégis az utolsó utáni pillanatban láttak neki az átépítésnek.

Augusztusban leszedték a tetőt, de október végéig semmi nem történt. Azaz történt, mert beázott az iskola, tönkrementek az informatikai oktatás eszközei és a könyvtár, ezek mind a padlástérben voltak. Itt a november. Minden szétázott, az iskola szétverve. Így nem lehet tanítani. Ki fogják a gyerekeket telepíteni, különböző helyekre, önkormányzati kisbuszokkal és a tankerületi központ 20 fős buszával akarnak 150 diákot ide-oda szállítani. Miközben jól látható, hogy nemhogy hetekre, de a bekövetkezett károk miatt hónapokra nem lesz használható az iskola

- nyilatkozta a lapnak egy érintett gyerek apja.

A Népszava megkereste az egri tankerületet és a Klebelsberg Központot is, előbbi nem reagált, utóbbi azt válaszolta, hogy az Egri Tankerületi Központ 2018. júliusában kötött szerződést a kivitelezési munkálatokat végző céggel: 4 hónapos teljesítési határidőt határozva meg. Ez 2018. november 10-én jár le. A vállalkozó saját ütemezése szerint végzi a munkálatokat, tájékoztatása szerint azonban az alapanyagok beszerzési ideje jelentősen megnőtt, ezért csúsznak a fedési munkálatok, de ígérete szerint határidőre elkészülnek a feladattal.

A Klebelsberg Központ szerint csak egy osztályt kell három napra ideiglenesen másik, az önkormányzat által biztosított épületben elhelyezni, mivel az érintett tanteremben festés és padlófelújítás is történik. A szülők viszont úgy nyilatkoztak a lapnak, hogy ez nem igaz, mivel a fenntartótól levelet kaptak arról, hogy november 5-9. között az ostorosi tagiskola tanulói és pedagógusai Egerben, az Agria TISZK épületébe fognak költözni. Ráadásul attól félnek, hogy a felújítás nem fog elkészülni a jövő hétre, így tovább fognak ott maradni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?