Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Vádat emeltek egy szír férfi ellen, aki a bent ülő gyerekekkel együtt akart ellopni egy autót

2018.11.06. 09:30 Módosítva: 2018-11-06 09:47:41

Jármű önkényes elvételének kísérlete miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír férfi ellen, aki 2015 tavaszán megpróbált ellopni egy autót, miközben annak tulajdonosa és két kiskorú gyermeke benne ült - tájékoztatta a megyei főügyész kedden az MTI-t.

A vádlott az utcán várakozó autó jobb első ülésére ült be. A tulajdonos többször felszólította, hogy távozzon, majd kiszállt a kocsiból, hogy kiszállítsa a férfit. Ekkor a szír menekült átmászott a vezetőülésre, hogy elhajtson. A tulajdonos azonban kirángatta a kormányba kapaszkodó férfit. Az autóban ültek a tulajdonos 12 és 15 éves lányai. Az eset során senki sem sérült meg.

A férfi menekültügyi kérelmének elbírálása miatt tartózkodott néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban.

Szóljon hozzá, mondja el a véleményét az Index moderált politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

A szír férfi ellen európai elfogatóparancs volt kiadva. Jelenleg Németországban van letartóztatásban, más ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek. A vádlott ellen a büntető eljárás vélhetően távollétében fog lezárulni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?