Aliz
6 °C
14 °C

Felfüggesztett börtönt kapott a Wizz Air gépen magyar rendőrre támadó lett férfi

2018.11.10. 09:40

Ahogy arról beszámoltunk, november elején egy komolyabb verekedés tört ki a Wizz Air London-Budapest-járatán, a gép budapesti landolása után a fedélzetre érkező magyar rendőrök az illetőket levezették, ám egyikük a rendőrökkel is összetűzésbe került. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé azt a lett állampolgárságú férfit, akit a héten már elítéltek garázdaság vétsége miatt.

A közlemény szerint a férfi a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre november 05-én érkező repülőgépen landolás közben összeverekedett a vele együtt utazó társával. A rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedtek a két részeg férfival szemben, felszólították őket, hogy igazolják magukat. A lett férfi ennek nem tett eleget és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőr állkapcsának bal oldalát lefejelte. A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett. 

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztályaőrizetbe vette. Az ügyészség a lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2018. november 09. napján a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?