Rohác vallomása miatt perújítás lesz a Prisztás-ügyben

2018.11.16. 23:25

Perújítást rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla a Prisztás-ügyben, közölte az RTL Fókusz. Augusztusban számoltunk be arról, hogy a 90-es évek egyik nagy alvilági gyilkosságát most magára vállalta Josef Rohác úgy, hogy a bíróság 2016-ban H. Istvánt ítélte 15 év fegyházra az elkövetés miatt. 

Roháč a közel nyolc órán át tartó kihallgatáson augusztusban részletes vallomást tett, a nyomozók kérdéseire pontosan elmondta a gyilkosság részleteit a védőügyvédje szerint.

A döntés annyiból váratlannak nevezhető, hogy októberben még azt írtuk, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblának megküldött átiratában a perújítási indítvány elutasítását javasolja. Csiha Gábor főügyészségi szóvivő akkor az Index megkeresésére elmondta: perújítási eljárásnak akkor van helye, ha az adott ügyben addig még fel nem merült olyan új bizonyíték kerül elő, ami tartalmánál fogva megdönti a tényállást, hogy H. ölte meg Prisztást. Jozef Rohác „beismerése” az ügyészség álláspontja szerint nem számít ilyen új bizonyítéknak.