Judit
2 °C
7 °C

DK: Megsemmisült a tűzben a könyvelésünk

2018.11.19. 13:58 Módosítva: 2018-11-19 14:13:09

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott a szombaton leégett irodájukkal kapcsolatban, amit élőben adtak a Facebook-oldalukon. Mint ismert, a párt abban a Teréz körúti épületben bérelt irodákat, aminek a tetőszerkezete szombaton lángra kapott. A tűz leginkább a párt irodáiban tett kárt.

Molnár azt mondta, ma már beengedték őket az épületbe, ahol azt látták, hogy semmi sem maradt, vagy elégett, vagy azért semmisült meg, mert a tető gerendái ráestek, vagy a tűzoltás során víz érte. Mint mondta, a tűzoltóság egyelőre nem tudja, hogy van-e összefüggés a földszinten kigyulladt szagelszívó és a tetőtérben bekövetkezett tűz között. 

Mint mondta, a jó hír az, hogy a DK szerverei nem ebben az épületben voltak, így az adataikban semmi kár nem keletkezett. 

A könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek

- mondta Molnár Csaba, aki hozzátette, hogy szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért.

Minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál.

A rossz hír pedig az, hogy az irodákban nemcsak számítógépek és iratok semmisültek meg, hanem kortárs művészeti alkotások is; az összes aláírásgyűjtési papír, amit a közvetlen főpolgármesterválasztásért és az Európai Ügyészséghez csatlakozásért gyűjtöttek, ez több tízezer aláírást jelent; valamint 30 dolgozójuk, önkéntesük személyes tárgyai, köztük karácsonyi ajándékok, sportolói érmek, stb.

Molnár hozzátette, köszönik a felajánlásokat a Párbeszédnek és az MSZP-nek, akik helyet ajánlottak fel nekik, de nem fogadják el, mert más megoldást kell találniuk, amíg ez sikerül, addig a Képviselői Irodaházban fognak dolgozni. És köszönik a pénzbeli adományokat is, amire nagy segítségük van, ugyanis a biztosításért járó kártérítés hónapokig tartó procedura lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?