Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Mindent tagad a várpalotai brutális kettős gyilkosság gyanúsítottja

2018.11.19. 17:27

Annak ellenére, hogy korábban beismerő vallomást tett, most mégis tagadja B. Zsolt, hogy köze lenne a Várpalota melletti Boglyas-szőlőhegyen elkövetett brutális kettős gyilkossághoz. A gyanú szerint a 40 éves berhidai férfi kivégezte volt barátnőjét, és kétéves fiát. 

A férfi ügyvédje a 24.hu-nak nyilatkozott, aki szerint védence a börtönpszichológussal folytatott beszélgetése után döbbent rá, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. 

Miután letartóztatták az ügyfelemet, elég zavartnak tűnt. A beismerő vallomása is nagy vonalakban  történt, a részletekről nem tudott beszélni. A napokban küldött egy nyolcoldalas levelet, amiben azt írta, hogy a börtönpszichológussal történt beszélgetése óta kezdtek el benne derengeni azok a dolgok, amik történtek aznap. Azt állítja, hogy ő csak felfedezte a holttesteket, és ezért tette a beismerő vallomást.

A férfi védője szerint az előzmények tükrében valóban hatalmas a mostani fordulat, ám őt nem érte teljesen váratlanul.  Az ügyvéd szerint csak később lesznek meg az elmeorvosi, illetve az egyéb szakértői vizsgálatok. 

Nekem már az elején is volt egy halvány megérzésem, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogy a korábbi beismerő vallomásában állította. De annyira határozottnak tűnt, hogy nem vonhattam kétségbe az állításait. Azt pedig majd a nyomozó hatóságok fogják megállapítani, hogy mennyi valóságalapja van az általa most elmondottaknak

Az ügyészség teljes körűen megtiltotta a gyanúsítottnak bármilyen kapcsolattartást a külvilággal, így édesanyjával, és hozzátartozóival sem beszélhet. A férfi védője szerint a nyomozás érdekeire való hivatkozás nem megalapozott, mert édesanyját korábban már kihallgatták, nevelőapját pedig holnap fogják meghallgatni. 

B. Zsoltot egy közúti ellenőrzés során kapcsolták le. Amikor megállították, azt mondta, hogy tudja miért keresik, és ő volt a tettes. A férfi akkor azt állította, hogy az anyát és fiát is megfojtotta, a fiút pedig mellkason is szúrta. Arra azonban nem tudott magyarázatot adni, hogy miért követte el a gyilkosságokat. Állítása szerint filmszakadása volt. 

A férfi rokonai nem észlelték semmi előjelét annak, hogy bármire készülne. A gyilkosság után édesanyja vitte haza Várpalotáról, de semmit nem mondott neki arról, hogy mi történt a házban. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, és akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. A férfi letartóztatását a bíró január elejéig hosszabbította meg a bíró. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport