Mosonmagyaróvári kollégiumban terjesztették a drogot

2018.11.26. 10:47

A győri főügyészség vádat emelt öt férfi ellen, akik kábítószereket adtak el egymásnak és terjesztettek egy mosonmagyaróvári kollégiumban.

Az elsőrendű vádlottnál a hatóságok tavaly nyáron amfetamint, marihuánát és több mint fél kiló kokaint foglaltak le, valamint 150 darab lőszert és 10 ezer eurót. A másodrendűnél 1,7 millió forintot, a harmadrendűnél 99 lőszert, ők továbbá 400 gramm marihuána továbbadásáért vonhatóak felelősségre.

A drogot valójában a negyed- és ötödrangú vádlottak terjesztették a mosonmagyaróvári kollégiumban, legalább 125 alkalommal. A drogot egy kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolták, ahol a rendőrök egy befőttesüvegben 565 ezer forintot találtak.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. A többi vádlottat drogkereskedelem bűntettével vádolják.

Az ügyészség a vádiratban beismerés esetére az elsőrendű vádlott esetében hat év, a további vádlottak esetében 3 év szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.