Judit
2 °C
7 °C

Mosonmagyaróvári kollégiumban terjesztették a drogot

2018.11.26. 10:47

A győri főügyészség vádat emelt öt férfi ellen, akik kábítószereket adtak el egymásnak és terjesztettek egy mosonmagyaróvári kollégiumban.

Az elsőrendű vádlottnál a hatóságok tavaly nyáron amfetamint, marihuánát és több mint fél kiló kokaint foglaltak le, valamint 150 darab lőszert és 10 ezer eurót. A másodrendűnél 1,7 millió forintot, a harmadrendűnél 99 lőszert, ők továbbá 400 gramm marihuána továbbadásáért vonhatóak felelősségre.

A drogot valójában a negyed- és ötödrangú vádlottak terjesztették a mosonmagyaróvári kollégiumban, legalább 125 alkalommal. A drogot egy kollégiumi szoba ágyneműtartójában tárolták, ahol a rendőrök egy befőttesüvegben 565 ezer forintot találtak.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. A többi vádlottat drogkereskedelem bűntettével vádolják.

Az ügyészség a vádiratban beismerés esetére az elsőrendű vádlott esetében hat év, a további vádlottak esetében 3 év szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?