Simonka György: Magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek

2018.11.27. 15:54

Legutóbb november 15-én írtunk Simonka Györgyről, a fideszes országgyűlési képviselőt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A parlament Simonka György mentelmi jogát október végén függesztette fel, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, amelyben Simonka is érintett. A fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó ingatlanokban házkutatást is tartott házkutatást a rendőrség.

Simonka legutóbb akkor szólalt meg Facebookon, amikor az ügyészség arról tájékoztatott, hogy kérik a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Akkor azt írta: "Magam sem értem". Most, 27-én hétfőn, így, hogy túl van az ügyészségi kihallgatásán is, újra Facebook-posztban jelentkezett, amiben azt írja, azért kapta a támadást, mert a megye fejlődésének lassítói ellen küzdött.

Az elmúlt napok igazán embert próbálóak voltak. Nem az eljárás! Sokkal inkább a szavak, amivel támadtak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről; ráadásul nem kímélték a családomat és a barátaimat sem. Ezért az elmúlt napokban elsősorban velük voltam, hogy erősítsük egymást. Megviselt ez mindannyiunkat, de hála az Úrnak, minden oké! Nagyon sajnálom, hogy a hozzám közelállóknak is át kellett élni ezt...

- írja Simonka. Majd úgy folytatja,

"Bár magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek, de mindezek ellenére bocsánatot kérek az érintettektől, valamint hálásan köszönöm a támogatásotokat, nagyon jól estek és nagyon kellettek!"

A fideszes politikus szerint

"Ha nem harcolok mindenki ellen, aki lassíthatja Dél-Békés fejlődését, akkor most nincs ez a támadás".

A lassítóknak pedig azt üzente, "nagyon nehéz lesz, mert továbbra is Dél-Békés jövőjéért fogok dolgozni!"

"És nem vagyok egyedül! Tehát, ha valakinek hiányoztam, vagy szüksége van a segítségemre, keressetek! Simi **" - zárja posztját.

A megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

A politikus-vállalkozó portréját ide kattintva olvashatja el.  • Tippek
  • Lakáshitel