Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Simonka György: Magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek

2018.11.27. 15:54

Legutóbb november 15-én írtunk Simonka Györgyről, a fideszes országgyűlési képviselőt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A parlament Simonka György mentelmi jogát október végén függesztette fel, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, amelyben Simonka is érintett. A fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó ingatlanokban házkutatást is tartott házkutatást a rendőrség.

Simonka legutóbb akkor szólalt meg Facebookon, amikor az ügyészség arról tájékoztatott, hogy kérik a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Akkor azt írta: "Magam sem értem". Most, 27-én hétfőn, így, hogy túl van az ügyészségi kihallgatásán is, újra Facebook-posztban jelentkezett, amiben azt írja, azért kapta a támadást, mert a megye fejlődésének lassítói ellen küzdött.

Az elmúlt napok igazán embert próbálóak voltak. Nem az eljárás! Sokkal inkább a szavak, amivel támadtak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről; ráadásul nem kímélték a családomat és a barátaimat sem. Ezért az elmúlt napokban elsősorban velük voltam, hogy erősítsük egymást. Megviselt ez mindannyiunkat, de hála az Úrnak, minden oké! Nagyon sajnálom, hogy a hozzám közelállóknak is át kellett élni ezt...

- írja Simonka. Majd úgy folytatja,

"Bár magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek, de mindezek ellenére bocsánatot kérek az érintettektől, valamint hálásan köszönöm a támogatásotokat, nagyon jól estek és nagyon kellettek!"

A fideszes politikus szerint

"Ha nem harcolok mindenki ellen, aki lassíthatja Dél-Békés fejlődését, akkor most nincs ez a támadás".

A lassítóknak pedig azt üzente, "nagyon nehéz lesz, mert továbbra is Dél-Békés jövőjéért fogok dolgozni!"

"És nem vagyok egyedül! Tehát, ha valakinek hiányoztam, vagy szüksége van a segítségemre, keressetek! Simi **" - zárja posztját.

A megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

A politikus-vállalkozó portréját ide kattintva olvashatja el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?