Judit
3 °C
7 °C

Nem lehet fórumot tartani az Európai Ügyészségről, mert nem tudták kitakarítani a termet

2018.11.29. 11:49

A rendezvény napján derült ki, hogy nem tudják megtartani az Európai Ügyészségről szóló aláírásgyűjtéshez kapcsolódó fórumot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A beszélgetésen Hadházy Ákos mellett Ipkovich György, a város volt polgármestere, és Lukács Dániel, a Momentum helyi szervezetének alelnöke vett volna részt. 

34704865 1279094342227916 2052565064031928320 n
Fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

A szervezők kibéreltek egy külön termet a könyvtártól, ma reggel azonban felhívta őket az igazgató, és sajnálkozva közölte, hogy technikai okokra hivatkozva mégsem tudják megtartani a rendezvényüket. Hadházy is beszélt Nagy Éva igazgatóval, aki a független képviselő szerint azt mondta neki, hogy nem tudják kitakarítani a termet, ezért nem lehet ott a fórum. Hadházy kérdésünkre azt mondta, hogy politikai nyomásgyakorlás állhat a utolsó pillanatos visszatáncolás hátterében. Ettől függetlenül pedig a könyvtár előtt megtartják a fórumot. 

Hadházy Ákos ősszel indított aláírásgyűjtést, hogy rákényszerítse a kormányt az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz. Ebben több ellenzéki párt is támogatja, a november közepi összesítés szerint 270 ezer aláírásnál tartanak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?