Elégedetlen volt, szétverte kollégáját az afgán gíroszos a bugaci Ősök Fesztiválon

2018.12.07. 09:55

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emeltek egy 34 éves, szakácsként dolgozó afgán férfivel szemben, aki tavaly augusztus 12-én egy bugaci fesztiválon a konyhán kisegítő kollégáját – annak munkavégzését kifogásolva – ököllel többször bántalmazta, írja a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség.

A 34 éves budapesti lakos afgán férfi tavaly augusztus 12-én Bugacon az Ősök Napja fesztiválon szakácsként dolgozott egy gíroszt árusító bódéban. Ugyanezen a helyen dolgozott kisegítőként a sértett is, akivel délelőtt 10 óra körül szóváltásba keveredett, mivel szerinte a munkatárs nem megfelelően végezte munkáját. A vita során a vádlott a sértettet nyakánál fogva kirángatta a fabódé mögötti füves területre, hogy ott rendezzék a nézeteltérést. Odakint a vádlott ököllel ütlegelni kezdte a munkatársa arcát, fejét, amitől ő a földre esett, de a szakács még ott is folytatta a bántalmazást, és legalább 5-6 ökölcsapást mért rá.

Kis idő múlva a közelben dolgozók szétválasztották őket, de fél óra elteltével a vádlott ismét nekitámadt a férfinek, aki ezúttal védekezésképpen ököllel megütötte őt, erre azonban további 2-3 ökölütés volt az afgán vádlott válasza. A sértett szája és jobb szeme alatti bőr felhasadt és vérezni kezdett, míg arca jobb oldalán pápaszem hematómája alakult ki, amely 8 napon belül gyógyuló sérülés. A sértett az őt ért könnyű sérülés miatt nem kérte támadója megbüntetését, ezért magánindítványt nem tett.

Az afgán férfi nyilvános rendezvényen elkövetett kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség a garázdaság súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.