Tarlós két új hidat ígér a következő ciklusra

2018.12.07. 11:04

Még messze a főpolgármester-választás, de Tarlós István elkezdte az ígérgetést a következő ciklusra. Két új hídról, villamosvonalakról, metróról, HÉV-ekről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában.

Részleteket fedett fel Tarlós István arról az Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett projektlistáról, amivel neki kíván vágni a jövő évi főpolgármester-választásnak. Eszerint

lesz Galvani és Aquincumi híd, felújítjuk a Lánchidat és környezetét, a rakpartokat, következik a Népliget megújítása, a Nyugati tér átalakítása.

Forrás: Főpolgármesteri Hivatal
Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

Sőt:

s akkor még ott van a hármas metró, a HÉV-felújítás, új villamosvonal épül a Bajcsy-Zsilinszky úton, illetve a Kopaszi-gáthoz, készül a metró meghosszabbítása Káposztásmegyerre.

Emellett visszakerülhetnek a városhoz a Fővárosi Csatornázási Művek kisebbségi részvényei, az FKF pedig havonta megkapja a szemétdíjat az állami közműholdingtól, így nem akadozhat a szolgáltatás. Megállapodtak a miniszterelnökkel a teljes budapesti árvízvédelem felülvizsgálatában, megtervezésében, felújításában is.

Ez nem kevés, de a főpolgármester megjegyezte, hogy még csak nem is a teljes körű projektlistát adták közre. A felsorolt fejlesztések közül nagyon sok megvalósul a következő ciklusban, sőt a többi is folyamatban lesz, mondta Tarlós.

De nézzük csak, mit ígért Tarlós a mostani ciklus elején:

Sajnos ebből nem lett semmi.

  • Aztán az 1-es villamos meghosszabbítását északon a Külső-Bécsi úton, délen az Etele térig.

Az északi részt végül dobták, a déli még mindig nem készült el. A déli meghosszabbítás már Tarlós 2010-es programjában is szerepelt.

Semmi. Pedig ez szerepelt már a 2010-es programban is.

  • A most megígért kiskörúti villamos is régi ígéret, már 2010-ben szintén szerepelt a programban.
  • A 3-as metró felújítása és a Lánchíd felújítása a mostani ciklus két legfontosabb közlekedési beruházása lett volna.

Ebből a 3-as metró első harmadánál tartunk, a másik két szakasz rekonstrukciójának ideje még homályos. A Lánchíd felújítását nem kezdték el, mert nem volt elég pénz arra, hogy együtt csinálják meg a Váralagúttal. Most külön ígéret van arra, hogy mégis lesz rá pénz, de a munka megkezdésének ideje még messze van.