Zoltán
21 °C
36 °C

Játszani támadt kedve, elkaszinózta munkatársai bérét

2018.12.10. 09:58
Ahelyett, hogy átadta volna a kollégáinak a fizetésüket, inkább eljátszotta a másfél millió forintot egy kecskeméti építkezésen dolgozó román férfi. A nyolc munkatárs nagyot nézhetett, amikor csak százezer forinttal érkezett meg a fizetéseket hozó kolléga.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy 52 éves román férfival szemben, aki idén szeptemberben a saját fizetésén felül a munkatársai összesen több mint 1,5 millió forint munkabérét is eljátszotta egy játékkaszinóban.

Az 52 éves román férfi egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkát végzett 8 társával együtt egy kecskeméti telepen.

A munkások a munkabérüket heti rendszerességgel kapták meg az egyéni vállalkozótól. 2018. szeptember 21-én a vállalkozó telefonon jelezte, hogy aznap nem tud Kecskemétre utazni, ezért kérte, hogy munkabérükért a vádlott menjen fel hozzá Budapestre.

A vádlott a megbeszéltek szerint találkozott a főnökével, és átvette tőle a saját és munkatársai fizetését, 2,186 millió forintot azzal, hogy abból a saját 551 ezer forint összegű munkabérét vegye ki, majd a munkásszálláson munkatársainak adja át a nekik járó összeget. A vádlott az átvett összegből a saját munkabérét kivette, a fennmaradó másfél millió forintot azonban nem adta oda kollégáinak, hanem saját fizetésével együtt egy játékkaszinóban azon nyomban eljátszotta. A kaszinózás végén összesen százezer forintja maradt, ezt adta oda a pórul járt nyolc munkatársának.

A korábban letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség sikkasztás bűntettével vádolja, amely a törvény szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a sértett kárának megtérítésére.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.