Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A Fidesz megint bojkottálta a nemzetbiztonsági bizottság ülését

2018.12.18. 12:05

A kormány kedden szokása szerint bojkottálta a nemzetbiztonsági bizottság ülését, melyen ellenzéki kezdeményezésre az MTVA-székháznál történtekről is tárgyalt volna a parlamenti testület.

A történetben az a csavar, hogy Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke szerint a rendkívüli ülését eredetileg a bizottság fideszes alelnöke, Halász János és frakciótársa, Hubay György kezdeményezték egy mentesítési kérelem megtárgyalására. De a túlóratörvény miatti tiltakozás hatására a belügyminiszter észbe kapott, és kedd reggel levélben kérte az ügy levételét a napirendről.

A bizottság ellenzéki tagjai közül Mirkóczki Ádám és az MSZP-s Molnár Zsolt is azt kezdeményezte, hogy „aktuális nemzetbiztonsági témákról” – azaz az MTVA-székházat védő fegyveres őrök irányításáról és a parlamenti képviselőkkel szembeni eljárásáról – is tárgyaljanak.

A testület ülésén végül sem a kormánypárti képviselők, sem a meghívott miniszterek nem vettek részt. A Fidesz az MTI-vel azt közölte: azért maradtak távol, mert a Belügyminisztérium visszavonta az összehívás okául szolgáló előterjesztést, a másik, később megjelölt napirendi pontból pedig „csak politikai balhét akart csinálni az ellenzék”.