Megkéselték, majd a kiérkező rendőr felismerte benne a körözött személyt

2018.12.23. 18:11

A 20 éves ecseri R. Istvánnak nem 2018. december 21 lesz a kedvenc napja. A férfit 15 óra 42 perckor a Budapest IX. kerület, Határ úti metróaluljáróban megkéselték. Az aluljáróból a ferencvárosi rendőröket riasztották, akik egy kőbányai rendőr segítségével intézkedtek a sérült férfi kórházba szállításáról. 

A kőbányai rendőr azonban aznap, egy korábbi bejelentés alapján 2018. december 21-én 6 óra 20 perckor a Budapest X. kerületi Rákos vasútállomáson intézkedett, mivel ott megütöttek egy kalauzt. A bűncselekmény elkövetője elmenekült a helyszínről, de a kalauz elmondta, hogy a támadónak jellegzetes sérülés volt a kezén.

A kőbányai rendőr ezt a sérülést ismerte fel R. István kezén, miközben segített a férfi kórházba szállításában. Mivel a férfi bűncselekmény elkövetésével volt gyanúsítható, ellátását követően előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányságra.

A bevezetett nyomozati cselekményeknek köszönhetően a nyomozók megállapították, hogy a 20 éves ecseri R. István megalapozottan gyanúsítható a kőbányai Rákos vasútállomáson elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekményével. A rendőrök R. Istvánt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

(police.hu)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport