Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iránytű: A Jobbiknak van a legtöbb fiatal szavazója

HUS 0160
2018.01.30. 09:13

A Jobbikhoz közel álló Iránytű Intézet felmérése szerint is magasan vezet a Fidesz. A Magyar Nemzet számára készült kutatás szerint a pártot választani tudó, biztos szavazók körében

  • a Fidesz 48
  • a Jobbik 22
  • az MSZP 8
  • a DK és az LMP 7-7
  • a Momentum 3
  • az Együtt 2
  • a Párbeszéd és a Kutya Párt 1-1 százalékon áll.

A decemberi méréshez képest - a hibahatáron belüli - 2 százalékos csökkenést mutattak ki a Fidesz, 1-1 százalékos növekedést a Jobbik és az Együtt körében.

Az Iránytű Intézet szerint a teljes népességben a Fidesz 33, a Jobbik 17, az MSZP 6, a DK és az LMP 5-5 százalékon áll. Az emberek 14 százaléka bizonytalan, 8 százalék nem válaszolt, 6 százalék pedig nem is akar elmenni szavazni.

A pártok közül a Jobbiknak vannak a legnagyobb arányban fiatal szavazóik, táboruk 26 százalékát a 18-29 év közöttiek teszik ki. Az LMP-nél ez az arány 22, az MSZP-nél 21, a Fidesznél pedig 13 százalék.

Folyamatosan frissülő grafikonunkon 2014-től láthatja a pártok támogatottságát a választásra jogosultak körében. Megnézheti a mérések eredményeit pártonként, közvélemény-kutató intézetenként és átlagolva is.

Nyitókép: Huszti István/Index