Orbán Viktor: Kicsit ráz a pálya

2018.03.10. 15:31 Módosítva: 2018.03.10. 15:32

Mint megírtuk, Orbán Viktor szombat délelőtt Gödöllőre ment, elég különös körülmények között, a látogatásáról előzőleg nem közöltek semmit, sem meghívót, sem programot nem tettek közzé. Kormánypárti média kísérte, illetve a helyszínen várta a Hír tévét, de őket lerázta a média érdeklődését feltűnően kerülő miniszterelnök.

Ráadásul a kormányfő HÉV-vel utazott – talán a sikeres bécsi vonatúton felbuzdulva –, aminek a végállomásán szállt le. Különös volt az útja azért is, mert a városban épp egy 150 milliárdos vasútfejlesztés alapkövét tették le szombaton, de az eseményen nem vett részt.

A rejtély megoldásához nem lettünk közelebb, de ettől tény: Orbán hivatalos Facebook-oldalára szombat délután feltettek egy kétperces videót az utazásról. Ebben a miniszterelnök Nemzeti Sportot vesz, megkérdezi, rendben van-e minden a jegyekkel, beszélget emberekkel, akik 25 éve mindig rá szavaznak, majd megérkezik a gödöllői végállomásra. Itt megjegyzi, hogy kicsit ráz a pálya, és megkérdezi a HÉV vezetőjét, hogy jó meló-e ez. Hogy jó-e, azt megtudja, ha megnézi.