Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Nekünk a stadionépítés az első

2018.03.23. 16:24

„A szó valóságosabb, mint a tárgy, amit jelképez. A szó nem jelképezi a valóságot. A szó maga a valóság”, írja Philip K. Dick a Kizökkent idő című művében. Ennek a gondolatnak szinte megágyazott Immanuel Kant, aki 200 évvel Dick előtt a valóságot transzcendentális illúzióként írta le. Mindezen gondolatok végére eljutunk 2018-ig, amikor a Momentum Mozgalom egyszerűen átszövegezte a szerintük a valóságtól messze eltávolodott Fidesz plakátjainak szövegét annak érdekében, hogy "helyes információk szerepeljenek a plakátjaikon".

Nézzük, mit gondol a Fidesz és mit gondol a Momentum! A Fidesz szerint nekik Magyarország az első. A Momentum szerint viszont „az elmúlt évek kormányzása sok mindent bizonyított a Fideszről, csak azt nem, hogy Magyarország vagy a magyar emberek érdeke lenne nekik az első".

De ha sem Magyarország, sem az emberek nem elsők, mi lehet az első a Fidesznek a Momentum szerint? Soproni Tamás momentumos kampányfőnök az Indexnek elküldött közleményében azon véleményének adott hangot, hogy „Orbán Viktoréknak (...) inkább a hatalom, a pénz, a stadionépítés, a gyűlölködés, a hobbivadászat, Oroszország és Orbán Viktor veje az, ami ami számít a kormánypártnak”.

Ezért átmatricázzák a kormánypártok plakátjait arra, ami szerintük közelebb van az igazsághoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!