Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A Momentum jelöltje visszalépett az Együtt javára Csepelen

2018.03.25. 12:13 Módosítva: 2018-04-04 10:51:34

A Momentum elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje, Dukán András Ferenc ma délelőtt bejelentette visszalépését Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli jelöltjének javára - írta közleményben a Momentum. 

Dukán azt mondta, hogy "tőzsgyökeres csepeliként kiemelten fontos neki a választókerület sorsa, ezért egy tapasztalt, beágyazott képviselőjelölt, Szabó Szabolcs javára lép vissza". Szabó Szabolcs az Együtt képviselőjelöltje, és Csepel jelenlegi országgyűlési képviselője, aki 2014-ben már legyőzte Németh Szilárdot a kerületben. Szabó újrázási esélyeit azonban rontja, hogy a szocialisták Bangoné-Borbély Ildikót indítják ellene. 

A Momentum reméli, hogy ez a visszalépés is közelebbi viszi "a két szekértábort, a baloldalt és a Jobbikot, és észreveszik felelősségüket, ők is csatlakoznak visszalépésükkel a Fidesz elleni küzdelemhez".

A bejelentés után Szabó Szabolcs megköszönte a Momentum visszalépését, és a következőket írta: 

Bízom abban, hogy az elkövetkező napokban város- és országszerte minden ellenzéki párt valóban tesz azért, hogy egymás javára történő visszalépésekkel elősegítsük közösen a kormányváltást, mert minden választópolgár ezt követeli tőlünk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!