Új rekord született: Judit adataival 15 kamupárt és egy független is visszaélt

2018.03.27. 14:34 Módosítva: 2018.04.04. 10:39

Judit is élt a lehetőséggel, és lekérte a választási irodánál, mely jelölteket ajánlott a választáson. Aztán meglepődött, Juditnak ugyanis összesen 15 párt és egy független jelölt élt vissza az adataival - írta az Átlátszó.

Judit az elmondása szerint csak az Együtt jelöltjének, Kóber Györgynek írt alá, ráadásul személyesen neki, nem aktivistának. Így nem érti, hogy kerülhetett át az aláírása ennyi párthoz.

Egy teljesen új lakcímkártyát használtam az aláíráshoz, teljesen új a címem, januárban jelentkeztem át ide. Úgyhogy az ezer százalék, hogy az adataim most kerültek ki, nem 4 évvel ezelőtt

- mondta a lapnak. Judit feljelentést tett a rendőrségen. Az, hogy 16 jelölt az érintett szerint visszaélt az adatokkal, új rekordnak számít. Eddig legalábbis senki nem jelezte, hogy ennyi párt nyúlta volna le az ajánlását.

A kamupártok időzőjeles "ajánlásgyűjtésével" hosszabban is foglalkoztunk nemrég. András, aki három kamupártban is dolgozott, az Indexnek részletesen elmesélte, hogy jutnak adatokhoz.