Gyöngyi
4 °C
13 °C

Lázár szerint a romákat sem sikerült integrálni, így a bevándorlókat sem lehet

DVETT20090529034
2018.03.29. 09:46 Módosítva: 2018.03.29. 11:34

A cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet – a Hír Tv szerint erről beszélt Lázár János mártélyi utcafórumán szerda este. 

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre” – jelentette ki a miniszter.

Legutóbb Orbán Viktor Miskolcon vont párhuzamot a romák városba költöztetése és a bevándorlók betelepítése között. 

Lázár kijelentése azért is érdekes, mert a politikus "2008 és 2012 között élharcosa volt a Soros György pénzéből végrehajtott hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak."

Nyitókép: Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke beszél "A Romák helyzete és a roma integráció Magyarországon az Európai Uniós csatlakozás után öt évvel" címmel rendezett fórumon a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal dísztermében. Balra Lázár János Hódmezővásárhely polgármestere. (Rosta Tibor/MTI)