Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bejelentést tettek a főügyészségnél a tapolcai fideszes aláírásgyűjtése miatt

2018.04.04. 11:27 Módosítva: 2018-04-04 11:27:41

Bejelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségnél, hogy rendeljenek el vizsgálatot a fideszes Fenyvesi Zoltán képviselőjelölt által gyűjtött aláírások miatt, ami miatt korábban már feljelentést tettek a Tapolcai Járási Ügyészségnél. 

A feljelentést egy volt aktivista tette még március elején, miután szemtanúja és részese volt annak, hogy másolták a képviselőjelölti aláírásokat, és emiatt valószínűleg hamis aláírásokat adtak le a helyi választási irodának. 

A feljelentés egy példánya kikerült a sajtóhoz is, a Magyar Nemzet akkor azt írta, hogy feljelentésben az áll, az aláírásokat a helyi Fidesz-irodában másolta az ívekre négy ember, az adatok pedig korábbi, a rezsicsökkentés melletti, a betelepítés elleni aláírásgyűjtésekből származnak.

A Központi Nyomozó Főügyészségnek levélben bejelentést tévő személy (aki egyébként Fenyvesi ügyeiben eljáró, tanácsot adó jogász) szerint Fenyvesi a feljelentés után telefonon és személyesen is megpróbálta elérni a tapolcai ügyészség vezetőügyészénél, hogy ne rendeljék el a nyomozást, mert az negatívan hatna képviselőjelölti indulására.  A levél írója szerint Fenyvesi előbb nála próbálkozott, de mivel nem rendelkezik ügyvédi praxissal, és nem akarta befolyásolni az ügyészség döntését, ezért visszautasította. 

Ezután fültanúja volt annak, hogy Fenyvesi a megyei közgyűlés alelnökeként telefonon kereste a megyei rendőrfőkapitányt, hogy milyen bizonyítékok vannak ellene, és hol tart a nyomozás, valamint szerette volna elérni, hogy a rendőrség ne nyilatkozzon a sajtónak, és a választás előtt szüntessék meg a nyomozást.