Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felújították az ország egykori legocsmányabb vasútállomását

2018.04.05. 15:38 Módosítva: 2018-04-05 15:43:29

Felújították, és átadták a balatonfőkajári vasútállomást, amiről 2015-ben azt írtuk, hogy az ország legocsmányabb vasútállomása, riporterünk pedig azt hitte az omladozó épület láttán, hogy valahol a román határon jár, nem pedig a Balaton kapujában egy vasútállomáson.

80 millió forintból újult meg a 100 négyzetméteres épület külső része az 50-es években épült megálló falainak lebontása után, és akadálymentesítették a belső tereket, megújult a fűtési, elektromos és vízgépészeti hálózat.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselőt 2014-ben kereste meg a település vezetője az állomás megújításának gondolatával. Ilyen lett: 

Ahogy Kontrát Károly Facebookjából kiderült, még esővédett várót is adtak hozzá:

Forró Zsolt, Balatonfőkajár független polgármestere azt mondta, hogy a település lakóinak 15 éves álma vált valóra. 2003-ban, amikor bezárták az állomást Balatonfőkajár-alsón, a település lakói a felső állomásépületért kezdtek küzdeni, ami jó döntésnek bizonyult - mondta a polgármester.