Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Francia tévériport: Cenzúra, propaganda, idegengyűlölet Orbán Magyarországán

2018.04.10. 12:31

"Ha megválogatjuk a szomszédainkat, az nem rasszizmus" - mondta a francia TMC televízió riportjában egy Fidesz-szavazó, akitől a riporter a migránsellenes nyilatkozata után arról kérdezte, nem tartja-e rasszistának, amit mondott.

A francia tévé riportja egyértelműen egy olyan országnak írja le Magyarországot, amelyben Orbán Viktor az idegengyűlöletre épített egy teljes kampányt. Orbán-ellenes és Orbán-hívő szavazókkal is beszélt. 

A riporter ott volt a Bálnában, amikor bejelentették a Fidesz kétharmados győzelmét. Ezt úgy kommentálta, hogy Orbán Viktor most már tényleg azt csinálhat, amit csak akar. 

A választás másnapján a riporter elment a köztelevízió épülete elé és beszélt Nagy Navarro Balázzsal, akinek a lakókocsija már évek óta az épület előtt áll, ő így demonstrál a Fidesz azon politikája ellen, amivel megszállta a médiát. Nagy-Navarro elmondta, hogy Orbán Viktornak csak kellemes kérdéseket tehetnek fel a köztévében, igazi újságírókat nem engednek a közelében.